COTXERES-CASINET   Josep Ginovart
AJUNTAMENT
AJUNTAMENT DE BARCELONA DISTRICTE SANTS-MONTJUÏC
AULA DE FORMACIÓ JOSEP GUINOVART I GRAU


 

Els tallers de Cotxeres – Casinet obren un espai de formació adreçat a totes aquelles persones que tenen ganes d’aprofundir en el coneixement. En Josep Guinovart i Grau (1911 – 1999) va ser un santsenc que formà part des de ben jove de l’ateneu popular, que difonia el coneixement, especialment entre els obrers de les fàbriques, com a element que facilités llur emancipació.

Avui, en un context força diferent, seguim pensant que els centres cívics han de ser també font de coneixement que permeti completar la formació des del vessant no curricular, però no per això menys rigorós.

 

Activitats gratuïtes

 

 

 

 

TRENCADÍS EN GRIS. INFANTS D'UNA GUERRA PERDUDA 

Dimarts 29 de gener a les 19 hores
 

 

Teatre del Casinet d'Hostafrancs
 

Obra de teatre que pretén a través dels ulls dels infants, apropar a l'espectador la confusió, les vivències i els neguits que es van viure en aquest país després de la guerra civil. Com sempre, a @donarveu els textos són extrets de testimonis que van viure aquells fets i com un d'ells defineix la seva infantesa "Noslatres no la vàrem triar, vàrem intentar sobreviure enn aquell món gris i trist que ens havien imposat"

 


 

 


 

 

 

 

CASA, LLAR, ARRELS, IDENTITAT

 


 

Dimecres 16 de gener a les 19 hores

 

Lloc: sala de conferènfies de Plaça Bonet Sants, 79


 

A càrrec de Jesús Oliver-Bonjoch, professor d’Història i Art a la URL
Quan una casa es converteix en una llar, això vol dir que els seus habitants han començat a fer-hi arrels, i que aquestes arrels poden estar interferint en l'evolució de llurs identitats. Les societats tradicionals, les aristocràcies i algunes religions i ideologies es varen fonamentar en aquesta mena d'arrels. En quina mesura les arrels responen a un anhel de permanència i estabilitat i, alhora, poden representar un límit a la llibertat? 

 

   

 

 

EL JOC LLIURE A LA PETITA INFÀNCIA Dijous 14 de febrer a les 17 hores

 

Lloc: sala d’actes Cotxeres de Sants, plaça Bonet i Muixí, 7, 4a planta
 

A càrrec de Mercè Aranda Torrents


El joc lliure és un dels principals agents d'aprenentatge i descoberta durant les primeres etapes de la vida. Són diversos els estudis i professionals que aconsellen procurar un joc basat en la llibertat (que no vol dir sense límits) amb elements i materials que convidin a l'autonomia, descoberta, desenvolupament i aprenentatge dels més petits i petites de la casa. En aquesta xerrada compartirem les característiques principals del joc lliure, com acompanyar-lo i quins són els materials i propostes lúdiques i creatives que podem oferir a casa i a l'escola. Reflexionarem vers la necessitat de crear espais (públics i privats) més amables amb les necessitats lúdiques dels infants, amb la seva psicomotricitat i ganes de conèixer el món que els envolta. 
 

 

   

 

 

 

REBELS I PIONERES. DONES DIRECTORES AL CINEMA CLÀSSIC  

 

 

Dijous 7 de març a les 19 hores
 

 

Lloc: sala d’actes Cotxeres de Sants, plaça Bonet i Muixí, 7, 4a planta
 

A càrrec de Raúl Ruiz Serna


Sabies que les dones cineastes van ser fonamentals als inicis del cinema? Històricament, la direcció ha estat un càrrec de gran prestigi, i com és habitual, monopolitzat per homes. En l'època del cinema clàssic, hi va haver molt poques directores. Les que ho aconseguien eren heroïnes rebels que lluitaven a contracorrent, però, tot i ser una minoria, en uns anys en què es van crear les bases del cinema tal com avui el coneixem, van tenir major importància del que la història sol recordar. Volem reflexionar sobre la importància d'aquestes cineastes, sobre les seves aportacions al setè art, quines dificultats es van trobar, quines pel·lícules van dirigir, com eren... però, per sobre de tot, volem recordar-les, donar-los la visibilitat que mereixen, reivindicar-les i homenatjar-les. Tot plegat, amb explicacions i visionats de fragments de pel·lícules que van dirigir dones cineastes.

SECRETARIAT D'ENTITATS SHB