COTXERES-CASINET   Josep Ginovart
AJUNTAMENT
AJUNTAMENT DE BARCELONA DISTRICTE SANTS-MONTJUÏC
AULA DE FORMACIÓ JOSEP GUINOVART I GRAU


 

Els tallers de Cotxeres – Casinet obren un espai de formació adreçat a totes aquelles persones que tenen ganes d’aprofundir en el coneixement. En Josep Guinovart i Grau (1911 – 1999) va ser un santsenc que formà part des de ben jove de l’ateneu popular, que difonia el coneixement, especialment entre els obrers de les fàbriques, com a element que facilités llur emancipació.

Avui, en un context força diferent, seguim pensant que els centres cívics han de ser també font de coneixement que permeti completar la formació des del vessant no curricular, però no per això menys rigorós.

 

Activitats gratuïtes

 

 

  


  

“Aquí no hi ha papallones. Infants del gueto”
 

30 de gener a les 19 hores

Teatre del Casinet d’Hostafrancs

Rector Triadó, 53


“Aquí no hi ha papallones. Infants del gueto” es basa en els diaris personals dels nois i noies que van patir l’holocaust tancats en el gueto de Terezín, i forma part del Projecte Educatiu “Donar veu a la memòria” que impul­sa l’Institut Lluís Vives i que té com objectiu reflexionar sobre fets del passat, a través del teatre.

Coordinació del projecte: Rafel Baldoví, Elisenda Cartañà i Joan Sanromà

Col·laboració: Álvaro Conejero, Raquel Mora i la Coral Sant Medir

 


 

 
 
CATALUNYA, CUBA I L'ESCLAVITUD NEGRA
 

1 de febrer a les 19 hores
 


Lloc: sala d’actes Cotxeres de Sants, plaça Bonet i Muixí, 7, 4a plantaA càrrec d’Àngel Guàrdia Farran

Poques històries han durat quatre segles i ha afectat a 21 milions de persones i s'hagi parlat tan poc com l'esclavitud negra a Amèrica.

En la conferència es parlarà de l'esclavitud, Com va ser? Per què va ser? Qui ho va permetre? Quina era la vida de l'esclau? Què feien milers de xinesos a Cuba eren esclaus? Catalunya va participar en l'esclavitud negra a Cuba? Totes aquestes preguntes i algunes més seran aclarides.

 

 

   
 

DOCUMENTAL INTERACTIU "LA PLAÇA ORDINÀRIA"20 de febrer a les 19.30 hores
 


Lloc: sala de conferències, carrer Sants, 79A càrrec de Ciprian Gheorghe, Natalia Santolaria i Julieta Zabaleta

"La plaça ordinària" és un documental interactiu que explora les causes del canvi dràstic en els usos de l'espai públic de la plaça Osca, una petita plaça del barri del Triangle de Sants. A través del testimoni de diversos veïns amb històries lligades a la plaça, es repassa la seva història, emmarcada dins una Barcelona que està cada vegada més al servei del consum i el turisme, a vegades deixant de banda les necessitats de la població local.

 

 

   

 
 

‘DE GENERACIONS’

 

Lectura dramatitzada de l’obra ‘De generacions’ de l’autora Isabel Franc

 

Divendres 2 de març, a les 19 hores

 

Lloc: sala d’actes Cotxeres de Sants, plaça Bonet i Muixí, 7, 4a planta

 

Direcció: Ariadna Martí. Interpretació: Isabel Franc, la mare; Júlia Valdivielso, la filla; Nil Martín, el cosí; Nela, la gossa.

El text, per a tres personatges i una gos, ens presenta com entenen, viuen i expressen el feminisme dues generacions ben separades en el temps.

 

 

 

SECRETARIAT D'ENTITATS SHB