COTXERES-CASINET   Josep Ginovart
AJUNTAMENT
AJUNTAMENT DE BARCELONA DISTRICTE SANTS-MONTJUÏC
  AULA DE FORMACIÓ JOSEP GUINOVART I GRAU

 

Els tallers de Cotxeres – Casinet obren un espai de formació adreçat a totes aquelles persones que tenen ganes d’aprofundir en el coneixement. En Josep Guinovart i Grau (1911 – 1999) va ser un santsenc que formà part des de ben jove de l’ateneu popular, que difonia el coneixement, especialment entre els obrers de les fàbriques, com a element que facilités llur emancipació.

Avui, en un context força diferent, seguim pensant que els centres cívics han de ser també font de coneixement que permeti completar la formació des del vessant no curricular, però no per això menys rigorós.
 

Activitats gratuïtes

 

 

 
 

 

 


 


 EL TEATRE I LA NOSTRA VIDA QUOTIDIANA
 


Dimarts 24 de gener a les 19 h
 

Lloc: sala d’actes Cotxeres de Sants, plaça Bonet i Muixí, 7, 4a planta


A càrrec de CRISTIÁN CORTÉS


Per què ens fascinen les històries? Què ens atreu dels personatges? Amb què ens identifiquem? Per què ens agraden els protagonistes encara que siguin "malvats”? Com la vida influeix en el teatre? I el teatre en la nostra vida? 
 

 

 


 

 


 

TEATRE

Viure en guerra:  Infants sota les bombes

 

Dimarts 7 de febrer, a les 19 h.

 

Viure en guerra: Infants sota les bombes és una obra de teatre que forma part del projecte pedagògic Donar veu a la memòria de l’Institut Lluís Vives just quan es compleix el 80è aniversari de les primeres bombes de la guerra civil a Barcelona el 13 de febrer de 1937. L’obra és dirigida per Joan Sanromà i Elisenda Cartañà.

 

 

 
 

 

 
 

 

CONVIURE AMB DOLOR CRÒNIC 
 


14 de febrer a les 19 h


Lloc: sala de conferències Cotxeres de Sants, carrer Sants, 79


A càrrec de ROSA MARIA PUJOL, psicòloga


Organització: Associació Catalana d'Afectades i Afectats de Fibromiàlgia i d'altres Síndromes de Sensibilització Central. www.fibromialgia.cat


Es pretén ensenyar com podem fer dels nostres dies una suma de victòries deixant en segon pla el dolor perquè no s'apoderi de les nostres vides i dels nostres pensaments.


Es prega als assistents que no duguin perfums, colònies, laques, etc. per tal de protegir les persones amb sensibilitat química.

 

 
 

 

 
 

 

 

LES LLENGÜES A CATALUNYA. EN GARANTIREM EL FUTUR?
 


Dissabte 25 de febrer de 2017, d’11 a 13.30 h


Lloc: sala d’actes Cotxeres de Sants, plaça Bonet i Muixí, 7, 4a planta


Organització: Taula intercultural i C.C. Cotxeres-Casinet


En la celebració del Dia de la Llengua Materna de l’any passat es va fer palès que la diversitat lingüística de Catalunya, on conviuen més de tres-centres llengües, és un valor i una oportunitat per al nostre futur com a país. Enguany ens preguntarem, d’acord amb la Declaració Universal de Drets Lingüístics, si entre tots —grups lingüístics presents a Catalunya, ensenyants i administració— som i serem capaços de garantir un futur estable als múltiples parlars que ressonen en tota la nostra geografia. Us hi esperem!

 

-Taula rodona, amb Nanda Botinas, directora de l’Escola Cal Maiol; Pere Mayans, cap del Servei d’Immersió i Acolliment Lingüístic; i la Casa Amaziga de Catalunya.

- Poesies d’arreu del món entorn dels drets humans.

- Petita actuació musical, amb l’Associació d'Ucraïnesos a Catalunya Txervona Kalyna


Al final de l’acte hi haurà una petita actuació musical i farem un tast de te i pastes.

 

 
   

 UN DIA A LA BARCINO ROMANA
 


Dijous 16 de març a les 19 h


Lloc: sala d’actes Cotxeres de Sants, plaça Bonet i Muixí, 7, 4a planta


A càrrec de JORDI PISA


En aquesta xerrada acompanyarem un jove membre de l’aristocràcia ciutadana, Luci Minici Natal Quadroni Ver, un dia qualsevol de la seva vida a l’antiga ciutat de Barcino. D’aquesta manera coneixerem els principals espais de la ciutat i els costums quotidians d’un membre de la classe dels decurions.
https://blogculturalia.net

 

 

 
 
     
SECRETARIAT D'ENTITATS SHB