COTXERES-CASINET   Josep Guinovart
AJUNTAMENT
AJUNTAMENT DE BARCELONA DISTRICTE SANTS-MONTJUÏC
AULA DE FORMACIÓ JOSEP GUINOVART I GRAU


 

Els tallers de Cotxeres – Casinet obren un espai de formació adreçat a totes aquelles persones que tenen ganes d’aprofundir en el coneixement. En Josep Guinovart i Grau (1911 – 1999) va ser un santsenc que formà part des de ben jove de l’ateneu popular, que difonia el coneixement, especialment entre els obrers de les fàbriques, com a element que facilités llur emancipació.

Avui, en un context força diferent, seguim pensant que els centres cívics han de ser també font de coneixement que permeti completar la formació des del vessant no curricular, però no per això menys rigorós.

 

Activitats gratuïtes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SEXE, DROGUES I PREVENCIÓ: I TU, COM T'HO MUNTES?
 

 

Dimecres 10 de març, a les 19 h


Lloc: Sala d’actes Cotxeres de Sants, plaça Bonet i Muixí, 7, 4a planta


A càrrec de Lupe García Rodríguez, sexòloga i educadora.


Amb aquesta xerrada parlarem de la necessitat d'informar i responsabilitzar la gent jove sobre els seus consums i les seves relacions sexuals, evitant-ne al màxim els riscos i fomentant al màxim els plaers.  

Xerrada dirigida a adolescents i a les seves famílies.

www.sexducacion.comReserva on-line a partir de l'1 de febrer

 

 

   


 

  

DE PARELLA A FAMÍLIA

La transformació de la parella durant el postpart i la criança
 

Divendres 19 de març, a les 18 h


Lloc: Sala d’actes Cotxeres de Sants, plaça Bonet i Muixí, 7, 4a planta


A càrrec d’Iliana París, psicòloga perinatal i psicoterapeuta, especialista en maternitat, criança i família.


Sovint, quan decidim tenir un bebè, ens informem molt sobre el procés de l’embaràs, ens preparem per al part i per als diferents escenaris que ens pugui deparar, fins i tot potser planificarem i ens avançarem al postpart; en comptades ocasions, però, ens prepararem per assumir els canvis que es produiran tant en el si de la parella, com a la nostra família d’origen. Com canviarà la relació de parella? Com es reubicarà de la millor manera el canvi de rols i de dinàmiques? Quines expectatives tinc respecte a la meva parella per al moment en què siguem mares/pares? Com podem cuidar la relació per tal de no caure repetidament en discussions i reprotxes? o bé, com podem sortir-nos-en, d’aquesta dinàmica? Ens hem plantejat mai el rol o el nivell de protagonisme que volem que tingui la resta de la família? Aquestes són algunes de les qüestions que elaborem poc i que acostumen a generar friccions i malestar a la parella durant el postpart i la primera criança. D’aquestes, i altres situacions, en parlarem el proper 19 de març del 2021.

Dirigida a: embarassades i a les seves famílies, a dones i homes que s’estiguin plantejant la maternitat/paternitat, a mares i pares novells i al públic en general.

www.ilianaparis.com

 

 

Reserva on-line a partir de l'1 de febrer

 

 

 

   
 


 

 TÀNDEM
 

Presentació del la novel·la: “TÀNDEM” de Maria Barbal


Dijous 25 de març, a les 19 h


Lloc: Sala d’actes Cotxeres de Sants, plaça Bonet i Muixí, 7, 4a planta


Presentació de la novel·la a càrrec de
l’editora Glòria Gasch i de l’autora, Maria Barbal

.
L’Elena i l’Armand es coneixen a un taller de ioga de Cotxeres i enceten una història d’amor, intentaran desfer-se de tot allò que els té atrapats i recuperar l’espontaneïtat i l’alegria del present. Tàndem és una història sobre la felicitat, no pas la que ens promet un viatge meravellós, ni tan sols la d’escoltar «T’estimo», sinó la que ens anima a pedalar acompanyats i a aconseguir-ne una de més profunda i duradora.


 

 

 

 

 

 

   
 
 


JOSEP ROMEU REDONDO

 

Dijous 1 d'abril, a les 19 h

 

El proper 1 d'abril dia que en Josep Romeu hagués fet 88 anys recordarem el seu llegat i la seva figura tot presentant el llibre que es va publicar peques setmanes abans que marxés aquest 2020.

 

 

L'activitat tindrà lloc a l'Auditori de les Cotxeres de Sants, el dia 1d'abril a les 19 h per tal d'acollir totes les persones que vulguin recordar-lo, amb totes les mesures de seguretat.

 

 

Per desig de les seves quatre filles, la recaptació de les vendes d'aquest llibre es destinarà a les activitats solidaries que realitza al llarg de l'any Sants 3 Radio, on col·labora el Josep els seus darrers anys.


 

 

 

 

   
 

 

 

VIOLÈNCIES MASCLISTES. QUÈ PODEM FER?Dijous 15 d’abril, a les 19 h


Lloc: Sala d’actes Cotxeres de Sants, plaça Bonet i Muixí, 7, 4a planta


A càrrec de 
Sònia Ricondo Garcia, advocada i assessora.Malauradament, les violències masclistes continuen molt presents en el nostre dia a dia. Sabem què implica i com les podem denunciar? Sabem què ens trobarem en un procés judicial? O com podem ajudar les dones que ho pateixen? En aquest espai compartirem els coneixements i l'experiència per tal de poder resoldre tots aquests dubtes, sent conscients del que implica emocionalment un procediment judicial en situacions de violències i què hem de fer o no hem de fer per acompanyar-les correctament. 

 


soniaricondo@icab.cat

 

    RESERVA

 

   
   
  

"ARBRES DE LA CERDANYA I EL CAPCIR” d’Enric Orús


 

Dimecres 19 de maig, a les 19 h


Lloc: Sala d’actes Cotxeres de Sants, plaça Bonet i Muixí, 7, 4a planta

 

És un recull de 50 arbres, amb la seva descripció i localització, que podem trobar a tota la Cerdanya, tant de la banda catalana com francesa, i al Capcir. En el llibre es proposen 12 rutes, de caire familiar, per descobrir el territori des d´un punt de vista botànic i cultural. A càrrec de l’autor, Enric Orús Lloc: Sala d’actes Cotxeres de Sants, plaça Bonet i Muixí, 7, 4a planta


 

   RESERVA    Reserva on-line a partir del 10 de març

 

 

   


 


 


SEXUALITATS, DIVERSITAT FUNCIONAL I PANTALLES
 

Dimecres 26 de maig, a les 19 h

Lloc: Sala d’actes Cotxeres de Sants, plaça Bonet i Muixí, 7, 4a planta


En aquesta tertúlia parlarem de l'ús que fan de les pantalles: mòbil, ordinador o tauleta i les xarxes socials, els nois i noies adolescents amb discapacitat intel·lectual. Com afecta al seu desenvolupament sexual, per a què s'utilitzen i com podem minimitzar els riscos associats. A càrrec de Lupe García Rodríguez, sexòloga i educadora. www.sexducacion.com Lloc: Sala d’actes Cotxeres de Sants, plaça Bonet i Muixí, 7, 4a planta

 

RESERVA    Reserva on-line a partir del 10 de març
 

 

   

  
Viure en guerra: Infants sota les bombes
 

TAULA RODONA

 

Dijous 17 de juny, a les 18.30 h a Casinet d’Hostafrancs

Com van viure els infants la guerra civil? Una reflexió a partir dels seus dibuixos. Presentació de l’exposició a càrrec de:

Núria Padrós Tuneu, Professora del Departament de Psicologia de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya

Joan Sanromà Bauló, professor jubilat de l'INS Lluís Vives i membre de l'associació Donar Veu a la Memòria.

 

Inscripció prèvia fins el 16 de juny a:

 

RESERVA

 

Programa d'activitats de la Xarxa de Centres Cívics de Barcelona vinculades a l'exposició "Guerra Civil. Art, conflicte i memòria" del Museu Nacional d'Art de Catalunya.

 

TEATRE


Viure en guerra: Infants sota les bombes


18 de juny, a les 19 h


Lloc: Teatre del Casinet d’Hostafrancs, c. Rector Triadó, 53


Viure en guerra: Infants sota les bombes és una obra de teatre que forma part de l’associació Donar veu a la memòria; després de complir-se el 80è aniversari de les primeres bombes de la guerra civil a Barcelona el 13 de febrer del 1937.


L’obra és dirigida per Carol Hernando i Elisenda Cartañà.


RESERVA

 

 

 

SECRETARIAT D'ENTITATS SHB