COTXERES-CASINET   Josep Guinovart
AJUNTAMENT
AJUNTAMENT DE BARCELONA DISTRICTE SANTS-MONTJUÏC
AULA DE FORMACIÓ JOSEP GUINOVART I GRAU


 

Els tallers de Cotxeres – Casinet obren un espai de formació adreçat a totes aquelles persones que tenen ganes d’aprofundir en el coneixement. En Josep Guinovart i Grau (1911 – 1999) va ser un santsenc que formà part des de ben jove de l’ateneu popular, que difonia el coneixement, especialment entre els obrers de les fàbriques, com a element que facilités llur emancipació.

Avui, en un context força diferent, seguim pensant que els centres cívics han de ser també font de coneixement que permeti completar la formació des del vessant no curricular, però no per això menys rigorós.

 

Activitats gratuïtes

 

 

 
  

...Y ahí lo dejo. Crónica de un proceso

 

Dijous 4 d’abril a les 19 h. Auditori de Cotxeres de Sants
 

c. Sants, 79
 

Presentació del llibre a càrrec de l’autor Gonzalo Boye, Blanca Rosa (Roca Editorial) i Jaume Asens, 3r tinent d’alcalde Ajuntament de Barcelona

 


 

 


 

 

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE “100 ARBRES SINGULARS DE LA CIUTAT DE BARCELONA”


Dijous 11 d’abril, a les 19 h
 

Lloc: Sala d’actes Cotxeres de Sants, plaça Bonet i Muixí, 7, 4a planta


A càrrec de Ricard Llerins Bonet, autor del llibre.
 

El llibre té 314 pàgines: 210 en color i 104 en blanc i negre, amb 721 fotos a color.
S’hi descriuen 100 arbres de 100 espècies diferents, en general el de més perímetre de cada una, ordenats per famílies, tots de Barcelona ciutat, amb un full de text i un altre amb 7 fotos cada un: tronc, capçada, fulles, flors, fruits, escorça, gal·les o punxes.

S'han buscat arbres a Collserola, parcs, jardins, els dos jardins botànics, el zoològic i cementiris.

Els annexos contenen rutes, fotos de plaques, els 51 arbres de més de 3 m. de perímetre a 1,30 m. del terra, Arbres d'interès local, bibliografia on trobar 335 plantes o arbres a la ciutat i diccionari de botànica, entre d'altres altres coses.

L’objectiu del llibre és popularitzar la botànica i donar a conèixer arbres que val la pena admirar i protegir, ja que al cap i a la fi les plantes i els arbres són la base de la vida.

 

   


  

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE “LA NENA DEL NO A LA GUERRA”


 


Dilluns 29 d’abril del 2019, a les 19 h

 Sala de Conferències de Cotxeres de Sants


c. Sants, 79

 


 

Presentació del llibre a càrrec de Salvador Domènech i de Lluïsa Erill, presidenta del Secretariat d’Entitats

 

 

   
INFÀNCIA VULNERABLE A CATALUNYA / INFÀNCIA EN RISC A CATALUNYA

 

Dijous 16 de maig, a les 19 h
 

Lloc: Sala d’actes Cotxeres de Sants, plaça Bonet i Muixí, 7, 4a planta
 

A càrrec d’Aldees Infantils SOS
 

Una realitat molt a prop nostre que ens costa de veure.

Podreu conèixer com funciona el sistema de protecció a la infància al nostre país. Paraules com desemparament, acolliment familiar i acolliment aliè, custòdia i ajuts als joves quan arriben a la majoria d’edat sense una xarxa familiar que els protegeixi. També parlarem dels programes de protecció que sorgeixen des de les entitats locals per detectar i ajudar les famílies més vulnerables i algunes iniciatives per pal·liar els moments d’emergència que ha portat la crisi econòmica i que estan lluny d’estar resolts.

Aldees Infantils SOS porta des de 1967 treballant amb la infància vulnerable a Catalunya i segueix ampliant la seva cartera de programes per donar resposta a situacions que fan molt difícil la vida de molts nens al nostre país.

 

   

 

 

L'OMBRA DEL TERCER. "Infidelitat i parella"

 

Dijous 6 de juny, a les 19 h
 

Lloc: Sala d’actes Cotxeres de Sants, plaça Bonet i Muixí, 7, 4a planta
 

A càrrec de Lupe García Rodríguez, sexòloga i educadora. 
 

Per a la majoria de la gent que està en parella, la fidelitat és un factor fonamental perquè la relació sigui satisfactòria però, si això és així, per què hi ha gent que és infidel?

La infidelitat s'entén de diferents maneres segons la persona, algunes justifiquen la seva infidelitat amb múltiples raons: problemes sexuals, explorar noves experiències, conflictes de parella... En qualsevol cas continua sent un tema tabú en la majoria de les parelles que no es parla fins que succeeix alguna cosa que ens fa sospitar.

En aquesta tertúlia parlarem dels conflictes i sentiments que es produeixen en la parella després d'una infidelitat.

 

 

 

SECRETARIAT D'ENTITATS SHB