XIX OPEN INTERNACIONAL D'ESCACS

DE SANTS, HOSTAFRANCS I LA BORDETA

                                                             Del 18 al 27 d'agost de 2017

AJUNTAMENT
AJUNTAMENT DE BARCELONA DISTRICTE SANTS-MONTJUÏC
COTXERES
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Organitzadors

  CATALUNYA ESCACS CLUB    CLUB D'ESCACS COMPTAL    CLUB D'ESCAS LA CADENA    
 

 
 
Colaboren:
 

GENERALITAT DE CATALUNYA    GELATS DINO 

ATLES SPORT     F.C.E.

 LAS TIENDAS DE LA ESTACIÓN 


 

Recomanen

AJEDREZND 

 GRUPO BALI

 

Segueix-nos a:

     1          2

         3


 

 

       
 


Dia 18 d’agost de 2017RONDA 1


 

L’Open Internacional de Sants, Hostafrancs i la Bordeta ha donat el tret de sortida avui a les 16.30 amb un emotiu minut de silenci de tots els assistents.

L’acte inaugural ha estat a càrrec de l’àrbitre principal Davide Vega, que ha comptat a més a més amb la presència de Joan Sanromà, Conseller d’Esports del Districte de Sants-Montjuïc, José Viñas, president de la Federació Catalana d’Escacs i Francisco Javier Ochoa, president de la Federación Española de Ajedrez.

Un any més el Col·lectiu d’Artistes de Sants ha amenitzat el campionat amb una exposició sobre Joc i creativitat dedicada als escacs a la Sala Lluïsa Franch de Cotxeres, espai habilitat com a sala d’anàlisi pels jugadors del torneig.

La primera ronda ha acabat cap a les 22.15 del vespre. Els favorits de la competició han anotat els primers punts en una jornada que s’ha desenvolupat sense sorpreses.


 

 

Dia 19 d’agost de 2017

 

RONDA 2

 

Simen Agdestein empata amb el jove indi d’onze anys Mendonca

 

La segona jornada de l’Open de Sants ha acabat amb les primeres sorpreses del campionat. El jove indi d’onze anys Leon Luke Mendonca ha fet taules amb el vuit vegades campió noruec i ex entrenador de Magnus Carlsen, Simen Agdestein. Una partida molt renyida on l’indi va saber defensar-se fins el final.

Per una altre banda, l’espanyol Ruben Domingo de divuit anys s’ha imposat al búlgar GM Aleksander Delchev.

 

 

RONDA 3

 

Diumenge 20 d’agost de 2017


Un grup reduït de líders supera la tercera jornada sumant un altre punt.


·        
El duo indi format per Praggnanandhaa i Mendonca acapara totes les mirades pel seu joc excel·lent.


La tercera jornada ha començat a les 10 del matí amb el torneig de ràpides a l’Auditori de Cotxeres. 141 jugadors s’han batut durant nou rondes de cinc minuts per partida, de les quals ha sortit com a guanyador l’IM Eirik Gullaksen amb el primer premi de la seva franja ELO. L’han seguit l’espanyol Brian Sebastian Escalante i l’israelí Hanan Mordechai. En els seguents trams han resultat guanyadors els espanyols Adrián Jiménez i Guerau Massagué i el xinès Sunle Gong. El trofeu Josep Pons ha anat a les mans de l’espanyol Juan Carrasco com a millor jugador no federat.

L’indi R. Praggnanandhaa, de dotze anys ha sumat una nova victoria i el seu compatriota Mendonca d’onze anys, torna a fer taules amb el GM veneçolà José Rafael Gascón. El català Àlex Vidal sorpèn fent taules amb el GM Jules Moussard  igual que Héctor Sama amb el xinès Ke Mu. Una jornada repleta d’enfrontaments forts que han acabat amb molts empats. Es va reduint el grup de líders amb tres punts per la quarta ronda.

 

 

RONDA 4

 

Dilluns 21 d’agost de 2017

 

Jumabayev segueix al capdavant de la classificació mentre que el català Miguel Muñoz només està a mig punt.
 

Rinat Jumabayev no baixa el ritme i guanya un punt més. El jove Gran Mestre de Kazakhstan lidera un quintet que compta les partides per victòries. R. Praggnanandhaa anota la primera derrota del torneig, contra el seu compatriota Venkataraman Karthik.

Miguel Muñoz és el català millor classificat amb 3,5 punts despès de les derrotes de Carles Diaz i Pere Garriga Durant la jornada d’avui.

La grega Stavroula Tsolakidou, la única Gran Mestre femenina segueix l’estela dels líders amb tres punts després d’imposar-se al marroquí Yasser Saber.

La cinquena jornada arrancarà demà a les 11 amb una ronda de partides simultànies de la mà del GM búlgar Aleksander Delchev a l’Estació de Sants.


 

 

RONDA 5                                                                                                          

                                                                                                         Dimarts 22 d’agost del 2017

 

Pedro Mascaró està a només a mig punt del líder kazakh Rinat Jumabayev
 

La competició arriba a l’equador i Jumabayev  s’alça com a líder absolut fins al moment. El veterà balear Pedro Mascaró guanya al GM alemany Gerald Hertneck i es posicionan a mig punt del líder. Miguel Muñoz no aconsegueix rebaixar el mig punt i fa taules amb el IM grec Georgios Souleidis.

En el grup B, Marc Petit encapçala la classificació seguit molt de prop pel rus Lev Sverev, que amb només amb set anys, està sorprenent a tothom.

Durant el matí, el GM Aleksander Delchev va participar en una exhibició de simultànies a l’Estació de Sants. El mestre búlgar va fer honor al seu títol i va derrotar als dinou oponents en un esdeveniment, que va despertar la curiositat de molt viatgers i aficionats que es van aproximar per a veure l’espectacle. 

 

 

 Dimecres 23 d’agost del 2017

RONDA 6                                                                                                            

 

Jumabayev segueix imparable i només Luca Moroni l’empaita a mig punt
 

Rinat Jumabayev ho ha tornat a fer. Nova victòria per al kazakh contra el moldau Dmitryi Svetushkin. Dels onze jugadors que li seguien la pista a mig punt, només Luca Moroni s’ha alçat amb la victòria, mentre que la resta han fet taules. Gran dia per Miguel Muñoz, Carles Diaz i Adrián Suárez que s’apunten un punt més amb un total de 5. R. Praggnanandhaa i L.L. Mendonca tornen a imposar-se contra el grec Giorgios Souleidis i Tamas G. Ongut respectivament. Les dues GM femenines Irine K. Sukandar i Stavroula Tsolakidou guanyen amb un total de 4,5 punts cada una.

En el grup B, el duel entre Marc Petit i Lev Zverev ha acabat en taules mentre que Elena Casset guanya un punt més i es col·loca en el podi.

 

 Dijous 24 d’agost del 2017

RONDA 7                                                                                                            


 

Primeres taules de Jumabayev contra Moroni
 

Jumabayev segueix al capdavant de la classificació però no aconsegueix reduir la distància amb la resta de contrincants. Només L. Moroni, A. Suárez, R. Praggnanandha i D. Vocaturo li segueixen la pista a mig punt.

Carles Díaz empata amb el Gran Mestre Vladimir Dobrov quedant només a un punt del líder. Miguel Muñoz i Pere Garriga també empaten amb el FM Venkataraman Karthik i el GM Aleksander Delchev respectivament. 

El duel entre Marc Petit i Sònia Casset del grup B, acaba en empat i obre la porta a Sagar Anjali, Carlos Vargas i Edgar Sole que s’imposen i ja compten 6 punts. El jove Lev Zverev perd i cau mig punt dels líders.

En el grup C, Carlos Segura i Víctor López encapçalen la classificació amb 6,5 punts. Només Adam Abdelkader els segueix a un punt.

 

Divendres 26 d’agost de 2017

 

RONDA 8                                                                                                          

 

Jumabayev segueix per sobre després de gairebé set hores de partida
 

A tres dies del final del XIX Open de Sants, qualsevol moviment és clau per aconseguir el màxim de punts possible. La última partida de la ronda 8, i fins ara la més llarga de l’edició, l’han protagonitzat Rinat Jumabayev i Daniele Vocaturo. Gairebé set hores de partida, que acabava en taules i segueix situant a Jumabayev líder a la classificació amb 7 punts. L’estela de jugadors, a només mig punt del kazakh, creix amb D. Vocaturo, R. Praggnanandhaa, L. Moroni, G. Oparin, A. Suárez, D. Svetushkin i L. Krysa.

El mig punt d’Adrián Suárez d’avui el col·loca més a prop del podi, mentre que Carles Díaz, Miguel Muñoz i Pere Garriga cauen posicions a la classificació.

Marc Petit i Elena Casset del grup B, dominen la classificació. Els segueixen Lev Zverev, Yanori M. Morera, Marc Calonge i Edgar Sole a mig punt de distància.

En el grup C, Carlos Segura destaca de la resta de jugadors amb un punt d’avantatge.

 

Dissabte 26 d’agost de 2017

RONDA 9                                                                                                          

 

Daniele Vocaturo i Leandro Kryda es pugen al podi amb Jumabayev

 

L’argentí Leandro Krysa es col·loca en el podi juntament amb Daniele Vocaturo, que ha guanyat al seu compatriota Luca Moroni, i Jumabayev. El kazakh porta tres rondes fent taules i no ha aconseguit reduir la distància amb els seus oponents més propers.

Marc Petit, Elena Casset i Marc Calonge dominen el grup B amb mig punt d’avantatge.

En el grup C, Carlos Segura va líder tot i haver fet taules amb Rainer Siegel a la jornada d’avui. Víctor López el segueix de ben a prop després d’haver.se imposat contra Joan Ferré.

La última ronda començarà demà a les 9.30h i els desempats a les 16.30h.


 

Diumenge 27 d’agost de 2017

 

RONDA 10
 

Rinat Jumabayev campió del XIX Open Internacional d’Escacs de Sants, Hostafrancs i la Bordeta.

 

·         El jove Gran Mestre s’imposa a l’última ronda contra l’argentí Leandro Krysa amb un total de 8,5 punts.

 

Avui s’ha celebrat la última jornada de la dinovena edició de l’Open d’escacs de Sants. Els enfrontaments començaven a les 9.30 hores del matí amb la desena ronda de la competició, que donava com a vencedor del grup A, Rinat Jumabayev. El jove del Kazakhstan té el títol de Gran Mestre des de 2009 i és el número u al seu país. Els desempats de la tarda proclamaven a Dmitry Svetushkin i Julian Martin com a segon i tercer classificat.

Marc Petit ha guanyat a la categoria B tot i que el seu adversari Marc Calonge amb qui es disputava el primer lloc juntament amb Elena Casset, no s’ha presentat. El punt a favor l’ha fet sumar 8,5 igual que a Casset, que ha aconseguit el segon lloc després de batre’s amb Marc Urgell. El tercer lloc ha anat per Adrián García.

En el grup C, Carlos Segura s’ha emportat el primer lloc en el podi encara que no ha pogut aconseguir la victòria a la última ronda. El segon i tercer lloc han estat per Víctor Oliva i Adam Abdelkader.

El primer premi per equips ha anat a parar a les mans del Botvinnik Chess School de Rússia. Aquesta escola, una de les més importants del país, venia amb representants tan importants com el Gran Mestre Stanislav Novikov, onzè a la classificació, o la jove promesa de només set anys Lev Zverev, que ha quedat primer a la categoria Sub-14.

El Club d’Escacs de Mollet s’ha emportat la segona posició. El membres més destacats del club són Daniele Vocaturo i Leandro Krysa, que han quedat sisè i tretzè a la classificació general.

La cerimònia de clausura ha comptat amb la presència de Laura Pérez, Regidora de Sants-Montjuïc, Albert Deusedes Conseller d’Esports del Districte de Sants-Montjuïc, la presidenta del Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta Lluïsa Erill i Josep Viñas, President de la Federació Catalana d’Escacs.

La dinovena edició tanca les portes amb el cartell de ple històric. Durant deu dies de competició 755 jugadors d’arreu del món, han omplert les diferents sales del Centre Cívic Cotxeres de Sants. L’edifici històric fa dinou anys que acull aquesta competició i espera impacient batre un nou rècord pel seu vintè aniversari el pròxim any.

 

 

 

 
     
     
SECRETARIAT D'ENTITATS SHB