COTXERES-CASINET    Barcelona Districte cultural
AJUNTAMENT
AJUNTAMENT DE BARCELONA DISTRICTE SANTS-MONTJUÏC
   


 

Activitats


 
 
 

BARCELONA DISTRICTE CULTURAL


OCTUBRE-DESEMBRE 2018

 

- Entre els mesos d’octubre i desembre es presentaran diferents muntatges de qualitat amb l’objectiu de promoure l’accés dels veïns i veïnes de la ciutat a una oferta pensada per a tots els públics
 

- Tota la programació és gratuïta i tindrà lloc a 21 equipaments de proximitat dels 10 districtes de Barcelona
 

- La programació del circuit introdueix per primer cop també un espectacle inclusiu amb Artenea Cia. de Dansa amb persones amb discapacitat intel·lectual; o l’espectacle ‘Barcelona (contra la paret)’, que oferirà versions accessibles per a persones amb discapacitat sensorial

  
- Des que va aixecar el teló la primavera del 2017, ‘Barcelona Districte Cultural’ ha sumat més de 28.000 assistentsHorari: dijous a les 20 h al Casinet d'Hostafrancs ("Festa dels balls per salvar el món començarà a les 21 h).  

Activitat gratuïta


Per fer la reserva online cal registrarse, es poden reservar un màxim de 4 entrades per persona i fins el dia abans de le'spectacle.
 
  

 


 


Dijous 18 d'octubre - 21 h
 

FESTA DE BALLS PER SALVAR EL MÓN     
 

Cia. La Generació feliç


Si l’aleteig d’una papallona a Pequín pot desencadenar una tempesta a Nova York, imagineu què pot passar quan tot un planeta es posa a ballar la Macarena, la lambada, el Saturday night fever o Els Pajaritos… Una tempesta queda en un no res. Ens esperen revolucions, cataclismes, terratrèmols... Ens espera el caos a cada cop de maluc, a cada sacsejada de cintura, a cada remenada d’espatlles...

I què pot passar si no ballem? Es podria acabar el món? Potser... Però no ho permetrem, perquè ballarem fins que surti el sol, fins que no ens aguantin els peus, fins que els genolls diguin prou, fins que passi allò que ha de passar, allò que espera que passi la gent de La Generació Feliç.

Voleu ballar amb nosaltres? Si us plau, si us plau, si us plau...

 

Reserva d'entrades

 

 
  
 Dijous 25 d'octubre - 20 h

 

HASTA AGOTAR EXISTENCIAS. ENSAYANDO PARA QUE LA MUERTE DE MI MADRE NO ME PILLE DESPREVENIDA 
 

Cia. Verònica Navas Rodríguez
 

Què se li pot fer a una mare quan ja està morta? I què se li pot dir? I què ens podem permetre sentir davant la seva mort? I com ens emocionarem? I què ens direm? I, quan la nostra mare estigui morta, seguirà estant o haurà desaparegut per sempre? Seguirà amb nosaltres? Seguirà en nosaltres? En els detalls que ens fan com som?

Verònica Navas Ramírez s’ha proposat donar resposta a aquestes i altres qüestions sobre les relacions entre mares i filles i sobre com aquesta relació marca la nostra identitat, la nostra manera de ser i afrontar allò que ens passa, en un espectacle que ho és malgrat que tingui l’aparença d’una conferència. Però les paraules cada cop seran menys. I les imatges, cada cop, més poderoses.

  * En acabar l'obra hi haurà un col·loqui post-funció amb els actors

Reserva d'entrades

           

 


 

 


  Dijous 8 de novembre - 20 h
 

RICKY, EL PROFESOR DE TENIS
 

Cia. La mano jueves


 

A pilotes no el guanya ningú. Ni a guapo, ni a simpàtic... O això és el que ell creu. I el que ens vol fer creure amb un joc, potser estrambòtic però efectiu, que combina acrobàcies, piruetes i humor, molt d'humor.

Melena rossa al vent, samarreta ben ajustadeta per marcar els quatre músculs que encara li aguanten al seu lloc, Ricky ha decidit que encara no ha arribat el moment de llançar la tovallola. Aquest Travolta de les raquetes vol seguir explotant els dots que creu que la naturalesa li va concedir –és a dir, el seu cos i la seva capacitat per tocar les pilotes– i decideix tornar a les pistes de tenis on va regnar ja fa molts anys (abans que l’agafessin en un control antidopatge); només que araReserva d'entrades


 

 
 

 

 


 


 Dijous 22 de novembre - 20 h
 

PENÈLOPE


Cia. Pepa Plana


 

El seu marit, Ulisses, fa uns quants anys li va dir allò de "Mira, nena, que me’n vaig a fer la guerra i de seguida torno". I, per entretenir l’espera, la Penèlope –que no vol portar-li la contrària a l’Homer, que ho va deixar tot per escrit a l’Odissea– es posa a cosir. I cus i cus. I fila i fila fins que arriba un moment que decideix que millor que filar és estirar del fil i comença a dibuixar el tapís del seu futur i el del seu marit. Però la Penèlope, entre puntada i puntada, també fa altres coses, sobretot pallassades, perquè la Penèlope és una pallassa de les de nas vermell i sabates grans –només que de color rosa i amb una miqueta de taló–, que ha decidit moure els fils de la història i reescriure-la a la seva manera.
 

Reserva d'entrades
 

 
 

 

  

 

 

Dijous 13 de desembre - 20 h
 

BARCELONA CONTRA LA PARET
 

Cia. Lapública


“Volíem parlar de Barcelona. Ens volíem preguntar perquè sentim que la ciutat ens estima i ens rebutja a parts iguals. Volíem saber. Volíem saber què passa sota la màscara de la democràcia. Volíem saber què hi ha darrere les parets més opaques. Què se’ns amaga? Què se’ns maquilla?”, escriu Lali Álvarez, autora i directora de Barcelona (contra la paret).

I per aconseguir-ho es va inventar una festa. I entre glop de cervesa i glop de cervesa, entre ball i ball, entre rialla i rialla, ens explica tres històries de tortures, de vexacions, de mentides, tres històries reals que han enterbolit la imatge de la nostra ciutat durant l’última dècada. Tres històries que ens faran perdre la innocència i descobrir una ciutat que posa els seus habitants contra la paret.


Reserva d'entrades


 

 
 

  

 

 


Dijous 20 de desembre - 20 h

 

K’ATAKA


Cia. Balkan Paradise Orchestra
 

MÚSICA


Qui pot parar quiet quan sona una fanfara? Qui no queda seduït pel poder d’una música marcada pel ritme festiu i vibrant de la percussió i per unes trompetes, uns clarinets, unes tubes i uns trombons que esclaten en sonoritats brillants que ressonen com focs d’artifici en una nit d’estiu? Això és el que tenen les fanfares, que encomanen les ganes de viure, de riure i de ballar... les ganes de passar-s’ho bé. I així és la música que Balkan Paradise Orchestra ha reunit en K’Ataka, un disc que, ancorat en la tradició balcànica, es deixa gronxar per sonoritats arribades d’arreu, un treball marcat pels gustos i l’energia d’aquestes deu dones i en el qual han reunit alguns dels temes que ja formen part de la història d’aquesta formació, que va néixer el 2015.


Reserva d'entrades

 

 
 

 

 
 
     
     
SECRETARIAT D'ENTITATS SHB