COTXERES-CASINET    Barcelona Districte cultural
AJUNTAMENT
AJUNTAMENT DE BARCELONA DISTRICTE SANTS-MONTJUÏC
   


 

Activitats


 
 
 

BARCELONA DISTRICTE CULTURAL

FEBRER-ABRIL ;  OCTUBRE-DESEMBRE


Barcelona districte cultural és un circuit estable d’espectacles professionals i un programa de creació de projectes artístics comunitaris. El Barcelona Districte Cultural busca tant apropar la cultura als ciutadans com els ciutadans a la cultura, amb el propòsit de convertir-los en agents culturals actius. Espectacles de dansa, audiovisulas, circ, música i teatre.

Horari: dijous a les 20.30 h al Casinet d'Hostafrancs.  

Activitat gratuïta


Per fer la reserva online cal registrarse, es poden reservar un màxim de 4 entrades per persona i fins el dia abans de l 'espectacle.


 
  

 


 


Dijous 8 de febrer - 20.30 h
 

THERE WAS A FIESTA! AT CARNEGIE HALL
 

La Copla de Wisconsin


 

No sabem si és un concert amb molt d’humor o una comèdia amb molta música, però sí que està protagonitzat per Patty Lemon i Martin Bennet. Encara que això tampoc no acaba de ser cert, perquè aquests no eren els seus noms. Però si un volia fer jazz a la Barcelona dels anys quaranta, que va ser com una Nova Orleans europea malgrat l’intent de censura del franquisme, havia de buscar-se un nom artístic amb regust de Mississipí.

En realitat, ells eren Francisca Pichardo, andalusa, i Josep Martí i Benet, de La Pobla de Lillet. I tots dos eren músics. I tots dos van emigrar als Estats Units. I tots van cantar al Carnegie Hall. I a tots dos acompanyem en aquest viatge, carregat de música, humor i tendresa, que han emprès amb els nois de La Copla de Wisconsin.

I sí: Wisconsin està al Nord i Nova Orleans, al Sud; però de geografia ja en parlarem un altre dia.
 

 

Reserva d'entrades

 

 
  
 


Dijous 22 de febrer - 20.30 h

 

ABANS QUE ARRIBI L’ALEMANY
 

Cia. En Blanc
 

Qui és l’alemany? I per què la Júlia ha d’intentar viure abans que arribi i s’instal·li a la seva vida? Per què aquesta dona, que ja frega la seixantena, ha decidit fer tot allò que mai no havia pogut fer, totes aquelles coses per a les quals sempre li havia mancat temps encara que ara s’adoni que eren les veritablement importants? La resposta és senzilla: sap que l’alemany li robarà tot allò que no voldria mai perdre, sap que la deixarà sense records, sense passat, sense memòria.

La Júlia, aquesta dona que viu esgotant el temps sense voler mirar el rellotge, que vol beure’s la vida perquè necessita que el got acabi mig ple, està encarnada sobre l’escenari per una de les grans actrius del nostre teatre, Muntsa Alcañiz. Ella, juntament amb Pedro Mas, extreuen tota la humanitat d’aquest text escrit per la mallorquina Marta Barceló.


Reserva d'entrades

    

      

 


 

 


  Dissabte 3 de març - 17.30 h i 20.30 h
 

LIBÈL·LULA
 

Toti Toronell


CIRC

No necessita el nas vermell, ni les enormes sabates, ni la perruca, ni la roba de colors cridaners... No necessita res més que ell mateix: impertinent, entremaliat, una mica maldestre, sempre a punt de caure o de fer-se mal, a punt de provocar el desastre, el caos més absolut..., però sempre victoriós; perquè la bondat, encara que no ho sembli, sempre guanya. I ell és bo. O això diuen els que l’han vist fent una mica de tot en el seu petit circ de joguina. Un circ on caben molt pocs, però on els que hi caben (i no tenen per què ser només nens) s’ho passen molt bé. Així és el circ de Toti Toronell i, si se l’ha fet així, serà que així ha de ser, perquè pocs en saben més que ell sobre els pallassos: ho és d’ençà que té memòria, encara que s’hi dedica des de 1992, ara ja farà 25 anys.

Aforament limitat a 50 persones per espectacle!!!
 

Reserva d'entrades 17.30 h - Esgotades les entrades OnLine en aquest horari (queden 25 presencials)


Reserva d'entrades
20.30 h
 

 
 

 

 


 


 


Dijous 22 de març - 20.30 h
 

TRAJECTES LLARGS PER A EMBARCACIONS PETITES


Enric Ases


“Tinc la sensació que tots viatgem per un mar com si fóssim embarcacions petites que fan trajectes llargs”, diu l’home al costat d’una butaca d’escai d’un verd atrotinat i d’una tauleta baixa, adornada per un gerro amb tres flors, potser tres roselles, però de plàstic, una mica destenyides. I l’home parla, gesticula, crida, balla... I ens narra històries. Són les històries d’un home que potser ens sembla ridícul, històries que podrien ser tragèdies però que explicades per Enric Ases destil·len humor, potser de vegades una mica trist, però sempre humor.

Enric Ases, a qui no és habitual veure en solitari en els escenaris, fa molts anys que trepitja teatres, tants que ha pogut treballar amb molts dels grans, des de Tricicle i La Fura dels Baus i Teatre de Guerrilla.

L’ajudem a remar?


Reserva d'entrades                                                                           promo espectacle
 

 

 
 

 

  

 

Reserva d'entrades a partir del dia 23 de març
 

Dijous 12 d’abril - 20.30 h
 

DIOS MENGUANTE
 

Cia. Mar Gómez


DANSA-TEATRE


Són un home i una dona que busquen, troben i s’amaguen d’un déu que empetiteix. Ell decideix aturar-se per saber on està. Ella no s’atura mai, passi el que passi, peti qui peti... Aquests dos personatges que semblen portar camins tan dispars —ella, una matrona rotunda; ell, amb sotana de clergue— es descobreixen en un terrat, en un dia de bugada, amb una rentadora que no para de voltar i uns tendals que esperen els pantalons, les faldilles, les calces i els sostenidors que la dona estendrà. Un paisatge quotidià per a una trobada que no ho és. Un paisatge que sembla sortit d’una pel·lícula de Fellini amb música de Nino Rota, però que està fet de dansa, teatre i humor, tres dels trets distintius de la companyia de Mar Gómez, coreògrafa i ballarina que amb aquest espectacle va guanyar un Max i un Ciutat de Barcelona.

 

Reserva d'entrades  


    promo espectacle

 

 
 

  

 

 

Per causes alienes a la nostra voluntat, es suspèn la representació

 

Dijous 26 d’abril - 20.30 h
 

RAGAZZO
 

Companyia Tot Terreny: Lali Álvarez / Oriol Pla


No volia ser un heroi, només era un ragazzo en una manifestació en contra de la cimera del G-8. Un noi que escrivia poesia, que pensava que un món millor era possible i que la lluita havia de ser pacífica. Un noi que volia estendre la bugada al balcó de casa seva, encara que ho haguessin prohibit en una ciutat presa per les forces de l’ordre. Un noi que va descobrir que el món que ell volia millor podia blindar-se en la brutalitat per evitar que ningú el canviés. Un noi que es va trobar amb la violència i va conèixer la por. Un noi que va morir i a qui van convertir en un heroi. Malgrat ell.

Ragazzo, l’obra que va escriure i dirigir Lali Álvarez inspirant-se en els fets que van passar a Gènova el 2001 i interpreta magistralment Oriol Pla, torna després d’esdevenir un dels grans èxits de la cartellera del Teatre Lliure. No us la deixeu escapar!
  

 

 
 

 

 
 
     
     
SECRETARIAT D'ENTITATS SHB